csm_Koegel_Transpotec_web_05_457ee4681e

Podczas zbliżających się targów w Weronie (22-25.02.) marka Kögel przedstawi ofertę produktów, które powstały z myślą o branży spedycyjnej i budowlanej. Wśród zaprezentowanych modeli znajdą się: Kögel Light plus, flagowa naczepa chłodnicza Kögel Cool – PurFerro quality, przyczepa centralnoosiowa Kögel Combi oraz naczepa plandekowa Kögel Cargo Coil o nadwoziu FlexiUse.

Kögel Light plus
Po raz pierwszy została zaprezentowana podczas targów IAA Nutzfahrzeuge 2016  – nowa generacja naczep firanki Kögel Light. Całkiem na nowo zaprojektowana posiada ramę i konstrukcję specjalnie zoptymalizowaną pod kątem obciążenia użytkowego i wagi. Wyróżnia się niską masą własną od 4775 kilogramów z indywidualnym wyposażeniem oraz 5145 kilogramów z wyposażeniem podstawowym, co sprawia, że jest jeszcze bardziej ekonomiczna.

Kögel Cool – PurFerro quality
Flagowa naczepa chłodnicza Kögel Cool – PurFerro quality została udoskonalona w szczegółach. Chłodnicza naczepa furgonowa klasy premium jest produktem przeznaczonym nie tylko na potrzeby specyficznych rynków transportu żywności świeżej i głęboko mrożonej oraz produktów farmaceutycznych, gdyż różne opcje pozwalają również na jej uniwersalne zastosowanie. Bogata paleta wyposażenia umożliwia w dużym stopniu ją personalizować w zależności od potrzeb klienta.

Przyczepa centralnoosiowa Kögel Combi
Model Combi, czyli przyczepa centralnoosiowa do transportu wymiennych kontenerów, z zastosowaniem do transportu przyczep z wymiennym nadwoziem o łącznej długości do 7,82 metra oraz do kontenerów 20-stopowych ISO. Kolejną zaletą przyczepy Kögel Combi jest dyszel z regulacją wysokości i długości.

Kögel Cargo Coil o nadwoziu FlexiUse
Naczepa ta doskonale nadaje się zarówno do specjalistycznego transportu materiałów w zwojach i taśm w rolach, a także do innych zadań transportowych. Wyjątkową wszechstronność użytkową zawdzięcza zastosowaniu adaptacyjnego nadwozia FlexiUse.

Stoisko Kögel – hala 11, E2.1-F2.4.