Espadon 4

W DBK Truck Center Szczecin firma ESPADON odebrała 10 ciągników siodłowych DAF CF 400 FT 4×2. ESPADON zajmuje się transportem i utylizacją wszystkich bezpiecznych oraz niebezpiecznych odpadów.

ESPADON posiadał dotychczas w swojej flocie 4 pojazdy marki DAF, w tym pełną gamę Euro 6 – ciągnik siodłowy XF, podwozie CF w z zabudową hakową oraz LF w wersji kontener. Odebrane właśnie CF-y posiadają kabiny Space Cab, we właściwym dla flotowego kolorze firmy – zielonym metaliku. Ciągniki wyposażone zostały we wszystkie wymagane do transportu niebezpiecznych towarów klasy ADR, monitorowanie osi, aluminiowe felgi Alcoa, 12-biegowe zautomatyzowane skrzynie biegów AS Tronic, silniki MX-11 oraz hamulce silnikowe MX Engine Brake. Dwa z pojazdów zostały dodatkowo wyposażone w układ hydrauliczny.

Nowe ciągniki wykorzystane będą do transportu specjalistycznymi cysternami olejów przepracowanych i innych produktów chemicznych, których utylizacją zajmuje się firma ESPADON. Oprócz utylizacji firma wykonuje również usługi czyszczenia zbiorników, separatorów itp. specjalistycznym sprzętem asenizacyjnym. Właściciel firmy ESPADON, Jakub Markiewicz, były siatkarz AZS Politechnika Warszawska, oprócz prowadzenia firmy wskrzesił w Szczecinie zespół siatkarski Espadon, gdzie w ostatnim czasie dołączył takie gwiazdy jak Marcin Wika  czy Dawid Murek.

Grupa DBK realizuje sprzedaż i serwis pojazdów ciężarowych DAF w północnej oraz południowej Polsce.

Sprzedaż DAF – kontakty